К нець св ту 4. Лжепророк

Не дивлячись на весну
Був справжній «мінус»
Той високий чоловік співав нам утішно
І розчищав бруд нас ведучи на трон
***
Питали: – «Чому ріки обернулись на кров?»
– «То не кров, а вино п’янке» – брехав він
– «Чому це місце покинула любов?»
– «Не покинуло, а просто спить» – потоки слів брехливі
***
– «Чому шлунок мій скручує від болю?»
– «То не біль, а ластівки» – казав він і з рота капало багно
– «Чому без дозволу вирішуєш мою долю?»
– «Ні, я тільки записи роблю пригод твоїх величних»
***
– «Тоді чому дерева погинули усі?»
– «Не погинули, їм сняться сни»
– «І це тому до мене вночі приходять черепи?»
– «Ні, ти з черепами переплутав гриби, які ростуть біла лугів зелених»
***
– «Тоді скажи, чоловіче, чому так моторошно мені?»
– «То не страх, а невміння приймати щастя, що чекає за горизонтом»
– «Скажи чесно: То війська брязкають мечами?»
– «То новий світ, чарівний і прекрасний»
***
Тоді він зник

Квітень 2015 р.


Рецензии