Якi всi нетерплячi до лелеки.. про Цiлi i цiлi

Які всі нетерплячі до лелеки –
Чи родича лелеки – журавля!  -
Чи винні , що принЕсли нас здалеку
І маріють про світле майбуття?

Не журавлі з лелеками повинні,
Якщо не можеш мрії ти здійснить. -
То так ти мрієш: слабо або сильно,
То так ти розумієш ціль и мить.

Коли тобі намріяне тобою
Важливіше , ніж навкруги життя –
Не будеш мати зовсім ти покою ,
Аж поки ти не здійсниш маяття.

Спочатку розрахуєш крок за кроком
Чого робити , а чого - і ні ,
Прив`яжеш їх до часу – дню і року –
І здійснювати будеш в боротьбі ;

Коли одним – одне нестерпно треба,
Другим – друге – а поміж них – і ти
Живеш и носиш Сяйво Вічне Неба ,
Щоб накінець до Нього і дійти -

Тоді не буде вимогів до птахи... -
Всі вимоги до себе лиш полиш.
А їм – літати понад нашим дахом,
До вирію думки нести залиш.

Тоді не будуть винними синиці,
Що закликають до кроків вперед...
Все буде разом у житті – світлиця
Намріяного і життя тепер.

Лише поставте ціль перед собою,
Яка до Щастя Справжнього веде,
Бо в багатьох вони порозні – скроять
Несамовитий біль, а час – гуде.

Буває так, що прагнуть якійсь цілі
І накінець вдалося досягти –
А Щастя щось немає тут на ділі –
То ціль була не та - не йди туди.

Сказати легко, що портібно долю
На іншу ціль направити свою,
Зібрати все, що є - всі сили, волю
І знов надію берегти в бою.

А що робити, коли часу обмаль
Дає тобі природа з вороття?
Є мужність, чесність розказати долі
І людям іншим жити треба як?

Частіше навпаки в житті буває:
У розпачі так догора Душа
В останніх роках і кроках - і знає -
Що пізно зрозумілось - вже - тиша...

І зостається тільки пам`ятати
Щасливі миті, що колись були,
З другіх кутів в минуле заглядати
І хтозна вже кого тоді моли.

Наймужніші дадуть пораду дітям,
Найчесніші розкажуть про життя,
А інші - і не знають де подіти
Свій відчай і тугу від забуття.

То хай несуть життя нове лелеки,
А журавлі хай вчать людей літать,
Синиці хай приносять нам безпеку -
На кожній долі місії печать.

Ти тільки постарайся зрозуміти
Якмога зараніше - в чому сенс
Твого життя для людства , щоб подіти
Ти зміг свій час на обогрів сердець.

За фото подяка Оксані Гаврилюк


Рецензии