***

Чон Хофизи бузургворам як газалро арзе дорам,

Шахри шерози туро хеч мабахшам ба холи ёр.

Самарканду Бухорамро чаро бахши бахоли ёр,

Инхам замини ориён сарзамини точикон

Эрону Турон мо будем Афросиёби Сугдиён

Оташпарастон мо будем.

Нисви чахон дархоб буд авестою шохнома буд

Шаханшохи чахону базми чамшеди навруз буд.

Дар тахти Сомониён Оллох гуфтаем моён

Забони Форсии мост Хинду Туркро андоза хост.

Рудаки сарнавиштам Фирдавсиро дилбастам

манам Хаёми мастам.

хаста бошам Синои ман Хоразмию Берунихо

Фаробию Бухорихо

Кучо бошам рохам туи манзили охарин туи

Зинда бошам чони мани гар бигзарам хокам туи

Чун дур шудам ёдат кунам бо дили хумор меравам

Эй сорубон охиста рон шахри чонам дур мешавад

Таъм аз дахон намеравад обу мевахои туро нону

навоти туро

Чор фасли зебоятро ман наёбам дар хеч макон

Хоки махини туро хамеша гирам бар кафтам

Майдони регистонаму бозори сиеб бекиёс

Зиератгохи бехисоб кучо равам мукадас хок

Чанадмакон диёрам ту дар интизори ёди ту

Мухлиси шайдоят манам калам ронда тарихатро

газал кардам таърифатро

Сайкали руйи заминам кувати исломидинам.

Мушт задам заминро бо фигонам , Хунфишор шуд

Дастони нотавонам Хуни ман сиёху ман сиёхдонам

Панчахоям калам шуду навиштам ин каломам,

Бимонад аз ман дар олами форси забонам.


Рецензии