Редемптористка

Я знаю, ти – Редемптористка*.
Не кожен і слово це чув.
Я з Редемптористкою близько.
Так близько, що мову забув.

У тебе червоне намисто.
І брошка по формі хреста.
Молитися, Редемптористко,
твої закликають вуста...

А днями мені підказали,
що більше немає тебе.
Якими такими вустами
молитву здійму до небес...

До храму піти – дуже просто.
Та сили дійти не знайду.
Поезія – втомлена проза,
яка пережила біду...

Я знав тебе, Редемптористко.
Щодня ти жила у борні.
Були твої очі так близько,
що й досі ти снишся мені...

*******************************************

Редемптористи (від лат. redemptor — відкупитель) — Згромадження (Чин) Найсвятішого Ізбавителя (ЧНІ), заснований 1732 року

https://uk.wikipedia.org/wiki/


Рецензии