Весна Мундишевска - Утро на животот

ВЕСНА МУНДИШЕВСКА - МАКЕДОНИЯ

УТРО НА ЖИВОТОТ

Како што на птицата
зборот й е песна,
како што шепотот
на ветерот е молба,
како што дождот
На небото е солза,
така Сонцето е срека
на срцето мое,
на утрото мое
Сонцето Деница е.



Превод от Македонски на Български:
 Юлияна Донева

УТРОТО  НА ЖИВОТА

На птицата тъй както
думите са  песен,
на вятърът тъй както
шепотът молба е,
на небето както
дъждът е сълза,
тъй слънцето  е  щастие
на сърцето мое,
на  утрото мое
слънцето Деница е...


Рецензии