Easy breeze... the short story

It was a beautiful sunset. The skies were blazing like fire and the sun was like half of a big cut watermelon. I stayed on the pier and watched as the sea ate the big, red, ripe berry. An easy breeze was caressing my hair, seagulls were shouting, trying to catch bites of bread which I was throwing at them. I remember what I was thinking about... It was a voice... it wasn't a loud voice... It was an ingratiating whisper, which I heard in my mind. It asked me to come with it. It told me about another world, a wonderful world, which doesn't have any lies and disappointments, where I may always be happy... Where everybody could healthy and have what they want. It was really amazing offer and I accepted it...
I took a step... Lean over handrails... And was falling down... I was submerged...I felt how it was filled my throat and lungs, how it toar up my lungs... I still feel it . Then my eyes saw sunset for the last time and closed them forever. I even didn't resist. I wanted to see the world of my dream which I wished to reach as soon as I could...
Now I am here again but not a human. I am just an easy breeze, caressing a girl's hair and whispering about a wonderful world of their dream...

Смысловой перевод
Легкий бриз...
Был прекрасный закат.  Небеса пылали огнем,  а солнце было похоже на половину огромного арбуза. Я стояла на пирсе и смотрела как море поедает эту большую красную спелую ягоду. Легкий бриз ласкал мои волосы, чайки шумно ловили кусочки брошенного мною хлеба. Я помню о чем я тогда думала... Это был голос... Даже не громкий голос, а вкрадчивый шепот в моем сознании. Он просил меня пойти с ним. Он рассказывал мне об ином мире,  о прекрасном мире,  в котором нет лжи и разочарования, где я всегда могу быть счастлива... где каждый может быть здоровым и иметь все, что захочет. Это было чудесное предложение, которое я приняла...
Я сделала шаг,  перегнулась через перила... и полетела... погружаясь в воду... я чувствовала, как заполняется горло и легкие, как она раздирает мои легкие... Я до сих пор чувствую это. Мои глаза тогда в последний раз увидели закат перед тем,, как закрыться навсегда. Я даже не сопротивлялась. Я хотела увидеть мир своей мечты быстрее, чем это возможно...
Сейчас я снова здесь, но не как человек. Я только легкий бриз,  ласкающий девичьи волосы и шепчущий им о прекрасном мире их мечты...


Рецензии