Улюблений коктейль

 

В один бокал: сік стиглого лимону,
води джерельної п’ять унцій, дрібку м'яти,
шість зерен кави, драхму кардамону.
І курагу, злегка лиш розім'яту…

Біль відчаю, роботу сили волі,
від серця  потайні ключі,
ще гранів сім розпеченої каніфолі, -
на чайній ложці, в полум'ї свічі ...

Ще трохи срібла, (десь пів тисячних таланту),
любов Мадрида і жару корид,
корали губ і пригорщу брильянтів,
(так, ненароком, щоби не обрид)

Пружини звуки і оргазми в лоні.
І відчуття розкутих кайданів ...
Сім крапель сліз над плачем саксофону.
Сніп царствених троянд... букетик васильків.

Туману смуток, сонячні зірниці,
горіх мускатний, трепет вій,
роси вологу, три великих полуниці:
все разом буде – смак і запах твій.


Рецензии