Дивлюсь на фотокартку вбитого солдата

Дивлюсь на фотокартку вбитого солдата
Він молодий, усміхнений
І ще живий. І скількі радості жило у сердці.
І скільки мало він прожив.
Життя так вирувало в ньому
Надія. Матері підмога.
Тепер немає. Снайпер вирішив недолугу долю.
І вибрав ціль –зачислив местником себе від бога.
Забрав ,так просто. В обмін на скорботу , хустинку чорну, порожнечу.
Останній дім і хрест над ним ,роки життя -початок і кінець.
Герої не вмирають…І сердце защеміло.. Думки боролись між собою.
Як же не вмирають?
Коли так сталось… Сльози. Така ціна їм.
Оманлеві слова не повертають живим, що відійшло навік.


Рецензии