Истинная любовь

Істинна любов

Коли б коханок наших багачів
спіткала раптом доля декабристок,
сам Бог навряд чи зважити зумів
скарби осиротілі та намиста.

І стало б зрозумілим все без слів,
що ніжні леді, купані в любистках,
більш підходящі пари для чортів,
бо що й шампуні, як душа нечиста.

Дворянських звань позбувшись, декабристки
до Божих зір піднесли світлість душ,
між горя, бруду і сибірських стуж.

В калюжу обернулась трону вищість
у мить, коли ніякий не колишній
кайданами гримів коханий муж.


––––


Рецензии