Подвиг Шевченко

Шевченків подвиг

За що найбільше я люблю Шевченка?
За віддану любов до свого слова,
що нації вкраїнської основа
і вмерти не дає Вкраїні-неньці.

Коли б, як інші діти поганенькі,
він, геніальний, відцурався свого,
всі блага мав би від царя чужого,
зате не був би вже тоді Шевченком.

Ущерть напившись у житті гіркого,
пророк медовим тоном не зацвенькав
Вкраїни найлютішим вороженькам.

Для нації він став посланцем Бога.
З провалля витягав її, небогу,
допоки ланцюг небуття не бренькнув.


––––


Рецензии