Чизва заз

Инсан лугьуз атана зун-са рагъ хьтин чизва заз,
Жувахъ авай акьул,жуван яракь хьтин чизва заз.

Заз чизва хьи,инсанди хьиз гьална кlанда уьмуьрни,
Ам цаварив вахгун кlани са гьакь хьтин чизва заз.

Кичlени туш,четинвилер-и уьмуьрдин рекьера,
Инсанвилин кукlуш къачуз синагъ хьтин чизва заз.

Вилиз акваз,акьулдини,кьатузва,зи,гьар са кар,
Дуьзен дуьз яз,дугун-дугун,дагъ-дагъ хьтин чизва заз.

Тапарризни,фитнейризни биши жеда зун тамам,
Вилиз такур кlвалах тийин,япахъ,хьтин чизва заз.

Тек са мез я авйдини-чlулавдаз чlулав лугьуз,
Лацуд-лацу,туракьни хьи,туракь хьтин чизва заз.

Пеше хьанач заз чарадкай гаф хкудаз экъуьруьн,
Ам итимдиз лайих тушир кlвалах хьтин чизва заз.

Ийервилиз ачух я зи рикни,руьгьни,вилерни,
Дуст-ашнавай кlвал гуьлуьшан са багъ хьтин чизва заз.

Намикан и рикlяй къвезвай гафар,кхьизвай царар,
Икl жувакай ийизвай са суракь хьтин чизва заз.


29.11.15 г.


Рецензии