Гаф ама захъ

Акъваз яргъал,ша,кьуьзуьвал,вун,гьеле,
Тух хьанвач зун жегьилвилин тахтункай.
Рикlе авай ашкъияр,тваз,ви гъиле-
Кlан хьайи вахт,гьисабмир зи вахтункай.

Руьгь цlийи я,хьанватlани кьуьзуь,тан,
Рикlе амай мурадар зи,гзаф я.
За лугьун,ваз лапни дуьздиз кlандатlа-
Зун,винел фад жив аватур са чlаф я.

Шаир туштlан-руьгьдай я зун,шаир хьиз,
Са суьгьуьр я заз,гафарин аламар.
Хияларни жегьил жезва,зи,физ-физ,
Чарчиз гуз канз,гевилдин гьар келима.

Лагьанвач за зи рикlин гаф гьеле мад,
Суал ама захъ,дуьньядвай жузадай.
Агат мийир,кьуьзуьвал зав вун,алат-
Къамир има ажузвиляй,сузадай.

Ваз минет хьуй,са кlус мажал хце заз,
Са геренни мукьал жемир зи тандиз.
Гьикl кьуьзуь жен,хиве еке бурж амаз-
Вахгун кlани,жуван хайи ватандиз!?


Рецензии