Уьмуьр

Кьерева зун,вацlун патав акъвазна,
Килигиз я-физва ятар авахьиз.
Стlалариз,гьар са къванце акьазни,
Катзава вацl,чандик тади квай хьиз.

Ятар физва дуьньядикай бaйхабар,
Са чкайрал кlеви,санрал явашиз.
Вуч секин я икьван и вацl-бахтавар,
Жеда жал хьи,са дерт-гъамни авачиз?

Са легьзеда вил тухузва ятари...
Акl жеда,вацl акъвазнава чкадал.
Гузва зазни са секинвал стlалри-
Хкадариз жуван чина акьадай.

...Саки ятар чи уьмуьрдин варакьар,
Акъваз тийиз физва вичин рехъ кьуна.
Мад хкведач элячlин цин суракьар,
Уьмуьрдай фей йикъарни гьакl-элкъвена.


11.09.15 г.


Рецензии