Българската код по чест - Желязко Манчев - болг

Според тях дългата, че няма връщане гърбат
се съгласиха няма смисъл се откаже.
Ние решихме да съгласили, кръвта подписав.
Прием предизвикателство няма къде отидат.

Какво бихте искат да живеят според право,
с съзнание и разум, на хладно главата.
Бъдем заедно армия с меча на еничари,
себе си като патриарх на заплащане.

Качи се в борбата, да стреля оковите
и се застъпват за последните слуга.
Страни е била стъпкан, и бил убит с морала
където останал до забрави, Идън проста идеи.

-----------------------------------------

Для них уже давно обратно нет пути,
все решено, нет смысла отпираться.
Решили, согласились, и кровью подписали.
приняли вызов жизни, им некуда деваться.

Они хотят что б жили все как надо,
с умом и разумом, холодной головой.
Быть вместе войском, с мечом от янычар,
себе же быть в вере патриархом главным.

Подняться в бой иной, и поснимать кандалы,
и заступится, за последних челядей.
В стране растоптанной, угробленной морали,
ушедших в небытье, прекраснейших идей.


Рецензии