Глухi ви, люди, чи слiпi?..

Глухі ви, люди, чи сліпі?
Гречаної наїлись каші?!!
Невже ваш гнів не закипів
Отрутою в судинах ваших?
Невже відсохло відчуття
Тієї гідності, що мали?
Чи, - до вподоби те життя,
Де крадіям – рабами стали?
Чи, - хай гвалтують знов і знов,
А у очах щемить від солі?
То, де ж та вража, злая кров,
Окроплена у вольній волі?!!
Пишу в минуле, крізь віки:
«Прости, Тарасе!.. Кріпаки...»


Рецензии