Къезел

Вун авай гьар гъвечlи са легьзе фираван жеда зун,
Авачир,кlандач асир-чан галачир чан жеда зун.

Зун йитим хьиз я,кудай касни авач зи гьалуниз.
Вун акур тек са сефер-бахтавар инсан жеда зун.

Зи акьул квахьда кьиляй,гьар вун акурла вилериз,
Регъуьни туш,дили межнун хьана,дастан жеда зун.

Жен чlулав и экуь дуьнья,са масад заз аквадач,
Низ чида,белке са къуз кьил кьуна,пашман жеда зун.

Зи ашкъидин гьуьлери мад чара сад хьун тавурай,
Ана масдан гимидиз цlай жеда,тlурфан жеда зун.

Физ-хкверкьани нефес,зун рази я вун гуьзетиз,
Белке са югъ жезатlа,вазни гьикlа кlан жеда зун.

Са муьтуьгъ лукl жеда ваз зун-туьтенай чан акъата,
Фана дуьнья,чидани ваз гьикьван мугьман жеда зун.

Вун малайик я,са руьгь хьи,кьейидал чан хкидай,
Хьайитlа чир,зи язух къвез-са кьурай тан жеда зун.

Кичlе я,амма хьи,Намик,кьада Аллагьдай ама,
Дини менсеб авачир гьакlни са шайтан жеда зун.


15.07.16


Рецензии