Периназ

Зи бадедин тlвар ала вал,
Вуч ийер тlвар ян-Периназ!
Ви чандикай гьар са завал,
Яргъал хьуй,аман,Периназ.

Асулсуздахъ агат мейир,
Къадурсуздал вун гьалт  мейир,
Зи ашкъидкайни кат мейир,
Вун ви ширин чан,Периназ.

Зар-зибаяр алукlзава,
Чlулав кифер виликзава,
Жейранди хьиз килигзава,
Ийизни гьейран,Периназ.

Жегьил я вун гьеле мадни,
Зи гафар ваз гьидач садни.
Акъатда гатфарни,кадни,
Кьуьзуь жеда тан,Периназ.

И дуьньядин нямет я хьи,
Амукьдай тек девлет я хьи,
Рикlиз кlани сугьбет я хьи,
Севги лугьур ван,Периназ.

Вун дидед вуж лугьуз хана,
Акур къалай зун я чlана.
И Намиказ хьухь вун суна,
Адаз я вун кан,Периназ.


Рецензии