Abyssus abyssum invocat

Вяртаецца.

Робіць крок на адданы мінулым асобам,
схаваных пад павуціннем канчатковых невяртанняў,
прывідны паром.

Вяртаецца.

Хваля вырывае мора з надакучлівага дна,
бо дакладна ведае:
не трэба мець крылаў, каб лятаць.
Узнімае яго ўгару.
хістае.
разбівае.
і пасыпае імлігстую лінію гарызонта
крышталямі халоднай солі.
Фарбы паднябессяў знікаюць
праз кемную ўсхваляванасць
хвалістага
хмельнага
штылю.

Вяртаецца.

Ветразі нерухома драмаюць
ў абдымках Марфея
на пакінутай зямлі, што не мае крылаў.
Кісель водару спаленай драўніны
пяшчотна лашчыць вугальны паром.
Бязлюдная пустка векавою цішай абвяшчае
прыбыццё
чарговага-адзінага-добравядомага-кожнаму-эха-няўцешнасці
госця.
Паром.
Караблі.
Terra cognita.
І нічога болей.
Балявасць.
Пакінутасць усімі краявідамі. адчуваннямі. думкамі.
Усім.
Марная нікчэмнасць.

Вяртаецца.

Ступае.
Роўна. Аднолькава. Шкляна.
Паром маўчыць усмешкаю
deja vu.
Караблі знікаюць.
з'яўляюцца.
не рыпяць палубамі і мачтамі.
Штандары пакорліва не агаляюць сімволікі.
Крочыць.
Абы не крочыць.

Вяртаецца.

Там, адкуль вяртаюцца, каб вяртацца.
Калі прыкласці вуха да зямлі, чуецца гул пены
незямнога і ненябеснага хрусталю.

Праз адну бясконцаць
музыка ветраных вясёлак
абрушыцца на дно.
схавае паром.
адпусціць караблі
ў стыхію волі.

ЁН.
лішні тут.
Вернецца.


Рецензии