На попе панравилась мне

Катацца са смех
Ад цьмы ліцьвіненк

Тут мы лэдьвы-лэдьвы прытегс
Насуперок вітру од нэтр,
Шо зрізуе но ель з бырэзк
Оно ж в яновцэй.

І хмара ны ляшчыть ны псэй.
І дах ны скыдае ныдэ ж.
Ну, так, но стропіла чуть рвэ.
А так фсэ харэзм.

І гэтак прывічы усе
От Бродніцы і до Стромце,
Шо прамо хоть ззіж 100 млынцэй
За хвайнынькый шлех.

От бачымо стэл: Шчаслывэньк!
По-нашому навыть, аджэ ж!
А аіст сідіт чё ф кубле?
Намёк, шоб ліцеф.

Как, ну, гаварат: не балей!
Замест шоб хоть зыч здоровэньк.
Но это шэ шо! Е сільней
Жаданьні в Ліцьве!

От гленьтэ оно ву тэвэ:
Базар пачынае гудзець!
І лізэ на сцэн прівідзень
Всэ в чорным, ек жеб.

Да і, го, ведушчыйі – свет
Лучеть гаж тібе!
Чорнэнькэ бо зафшы, бы мэд,
Слашчавэ такэ.

Ну, да дыву нету од ведьм.
От вуліцы крэпкы в бісэй!
Павсюды, дзе ровыром жмэш,
А ныц зе й камней.

Одын переулок в песке
Попався но мне.
Да й то: хто бо тута жыве.
Хто с службочкы геть.

А так стік дысеткый вжэ лет
Ны чорт пальцём в емк.
Но… кажуць суседзі мае,
Што в Алма-Ате ій хужый в 100 раз трасы е.
Паетаму й прэцца Тыле да Сашкэй.

…ну, там хан паменш ест дрошчэй.
А в нас спонсор фсэ ж!
З Расей шч... піліць лес.
Каб небка ж такэ, в лістве зь


Рецензии
интересные у вас стихи и язык своеобразный,его еще и понять нужно.

Любовь Берстенева   19.07.2016 22:11     Заявить о нарушении