Исидора

Веселинка Стојковић

Исидора

Ни две јеле,
Ни два бора
Не стигоше до Сунца
Као лепа Исидора.

Ни две лале,
Ни два крина
Не позва висина,
Ни голуба,
Ни галеба,
У једну зору,
Као лепу Исидору.

И реч, и песма,
И извор, и река,
И море, и океан
Осташе без збора,
Не збуни их ништа,
Ни светли дан,
Као лепа Исидора.

Крчага два захитила
Сунца је, и прегршти
Шуштавог јавора,
Кад стала је уз Федора,
Лепа наша Исидора,
Лепа наша Исидора.

(За твоју срећу)

Слика: Александар Аверин


Рецензии