Неисследователь

Дорога мимо дома шла -
Мне любопытно было.
Мать говорила, что пойти
Мне можно, но в конце пути
Молочник жил – и все дела.
(И никуда я не пошла.)

* * *

THE UNEXPLORER

THERE was a road ran past our house
Too lovely to explore.
I asked my mother once–she said
That if you followed where it led
It brought you to the milk-man's door.
(That's why I have not traveled more.)

* Из сборника Эдны Сент-Винсент Миллей "Немного смокв в чертополохе" (EDNA ST. VINCENT MILLAY , A Few Figs From Thistles).


Рецензии