***

                Мені однаково, чи буду…
                В казематі, ІІІ. Т. Шевченко

Мені однаково, що буде
зі мною завтра чи колись,
бо верстові стовпи повсюди
в житті моєму пронеслись…

Та не однаково, до згину
як Україну призведуть
оті, ламає хто калину
і чинить справжню каламуть.

Отож живу немов на розі
вітрів, що дують напролом,
як мандрівник, завжди в тривозі,
на кораблі з пробитим дном.


Рецензии