Сподiвання

         СПОДІВАННЯ
                Другові юності  присвячую

Красу ти бачив...  Дністер, Прут
З високих гір, Карпатських,
Лише один раз був ти тут,
В своїх роках юнацьких.

Тоді ти мріяв про своє
Велике справжнє щастя...
Його знайшов й там  загубив
На довгий час каяття.

Ти  й досі згадуєш про ранок
І  сяйво сонячне ясне,
Птахів співучих і світанок,
Який до себе й досі звеш.

О, де ж тепер те, що минуло,
Коли настане знов той час,
Який прийде у те, що було
Лише один на щастя раз.

О, заспокойся, друже, прошу,
Не вереди ти серце знов,
Не зачіпай  і  листоношу,
Залиш в собі свою любов.

І хай вона  бентежить серце,
Щоб спалах променів не згас,
Бо вже з водицею відерце
Хтось тобі звечора припас.

Невже ж вогонь хтось подолає,
Той, що горить вже котрий рік?
Він не згасимий,  кожний знає,
І ще залишиться навік.

14.05.2012


Рецензии