Неможливо стать поетом

НЕМОЖЛИВО СТАТЬ ПОЕТОМ
            

Неможливо стать поетом,
Лиш земля народить дзвін,
Котрий,  лине тим сонетом,
Що  не кланяється всім.

А тому і муза вільно
Подає свій голос в час,
Той, що стрімко і високо
Підіймає настрій в нас.

Неможливо стать поетом,
Його родить лиш з е м л я,
Котра лише за кларнетом
Надає йому Ім’я.

Воно йде з м’якої  рими,
Найприємніших  віршів,
За якими всі поеми
Йдуть до серця через спів.

У низенькому регістрі
Звук кларнета більш густий,
Він насичений, в оркестрі,
Верх його чистий, ясний.

В цьому схожа муза слова,
А тому п о е т – кларнет,
В ньому вся його основа,
Різний, справжній, як сюжет.

Неможливо стать поетом,
Музикантом, співаком,
Коли вірш завжди з  кларнетом
Риму „тягне” всім рядком.

А тому земля лиш родить
Те, чого немає в нас.
З ума, розуму тих зводить,
В кого вірш в душі не згас.


2.05.2012


Рецензии