Душа торгаша

Твою породу вже довіку не змінити,
такою ж чорною залишиться й душа.
Бо лицемірство те нічим уже не вбити,
та й то питання – є вона у торгаша?..

Дурю довірливих людей немов кролів –
частенько ти перед сестрою хвастала.
Твоїм палацом залишався ж завжди хлів,
бо ти всього лиш Проня Голохвастова.

Підступність і жадобу з молоком віссала,
хоча скривати все оте було й непросто.
Ти слушного моменту лиш чекала –
банальна Пронька-жаба Голохвоста.

08.07.2016


Рецензии