Гей, Бики!

Життя тече своєю чередою,
мелькають роки і пливуть віки.
Все змінюється, як і ми з тобою,
тепер уже у нас нові й бики.

Не ті, що степ колись давно орали,
возили збіжжя чинно до млина.
Якими чумаки за сіллю мандрували
степами Таврії… Змінилась далина:

В тролейбусі, трамвайному вагоні
жінки вагітні й дідусі стоять.
Їх обскакали прудконогі коні,
місця всі зайняті – на них бики сидять.

По зустрічній зі швидкістю ракети
буває мчить собі такий ось бик.
Ланцюг на шиї, ратиці у кедах,
а в голові пустій черговий бзік.

Зайдіть в під‘їзд чи у кабіну ліфта,
тут феромони хмарами снують.
Питання виникає в стилі Свіфта –
тут люди чи тварини вже живуть?!..

У Францію на Євро по футболу
з Росії чартер терміново полетів.
Керують всім там ФСБшні кола,
бо в ньому ціла партія биків.

Те стадо із тваринним гиком-ревом
усе руйнує, трощить і ламає.
З корінням рвуть бики малі дерева,
уболівальників калічать і вбивають.

Оглянь уважно рідні ти пенати,
повсюди цих биків багато дуже.
А щоб оте биківство подолати –
із себе починати треба, друже!

08.07.2016


Рецензии