Мой край

Беларуски мой край,
Ты чаруеш сваей прыгажосцю.
И пали,и лясы
У цудоуным уборы стаяць.
Дзе б ни быу,ни блукау
Я имкнусь да цябе хутчэй у госци
Сваякоу,землякоу,ды бярозку ля хаты абняць.

Тут з дзяцинства мяне
Чаравали твае краявиды.
Роснай сцежкай бягу
Да раки,што пляскоча у кустах.
И узгорки твае,и чаромхи густыя прывиды,
Салавей заливаецца,
Сябар мой родны,мой птах.

Дык квитней,багацей,
Хай пали твае пояць и кормяць,
Хай будуюцца школы,
Растуць маладыя сады.
Хай працуе народ наш,
Ен таки памяркоуны,вяселы,
И не ведае ен ниякой и николи бяды.

2013г.


Рецензии