Ах, тот жасмин у моей хаты

                * * *

Ах, той язмін ля маёй хаты!
Няўжо мяне так захмяліў?
А можа, кубачак гарбаты,
Які ты з тэрмасу наліў?

Піла па кроплі, па глыточку
Гарачы, смачны той напой.
І памятаю: твае вочы,
                твой голас,
                пацалунак твой…
Ах, той язмін ля маёй хаты…
Ах, смачны той напой гарбаты,
Вясны той водар п'янаваты…
А я адна…
А ты – жанаты.

…Не спакушайцеся, дзяўчаты!
            
                * * *
          


Рецензии