Куды йдзе слова в пустазвона

Калыша ці хоць даль.
Да я!.. удару вас!.. за ласк

Куды йдэ нэбо? А вода дэ?
А дэ діваеця скандал?
А еслі вспышкы но ув Сашкы?
Ну, феяверк ціпа…

Да ныкуда нышо ны ходыть!
Да шо ты нам тут всэ мышайш!?
Да мы ж во 20 чорных дошок
Оно ш наодкрываль зь…

Да мы усе тут па3оты!
А ты слова якысь яцьвязьськ!..
Да гэта ж проста пустаслоўя.
Вот мы! Са Янк Купальм!..

Гара прыходзе зноў ф харомы ж.
Ось курганы… мы іх рас-раз!
І нету вёскі й Сухі Бор вамп.
Магіл ніякіх вдав.

Калі кагда хто веяў збожжа.
Да мы лапатамы ж, іржав б!..
І бякі-жабы с чырвякамі
Арудуют ф карчах.

Калі ты хочыш с шпань размовы,
Ідзі во онь туда шч…
Ну, дзе улада участковых.
І нікні зь прыд нізком.

Бо ты но ж вош в жыдов.

А ек ты вдруг і раптом вшлойіш
Якога Воўка дзвонм?
Дык ты ж напаў во на дыток.
Пошов!.. ва от шызовнь.

Ваўкі зь каво баяцца оцэнь.
Оно – хто з Бараноў.
Бо той улад улупыць Сонцэ.
Сваё й чужо – ім што.

В кіні зь прысныЛося Лосёвы й,
Шо він… ну, он ф пальтовы.
І борода шэ добра в Коці,
Шоп ны познаф Мня морда.

Да!.. діткы ласкы бачаць ф хамый:
А ну! А то… мы ф гроб
Сійчас фсіх, хто сійць мак сь.

І ны доходэ Божэ Слово
В конюшні Бісуна.

Ві, шо ль, мні садзіс Сад?
І кто покажет пчолкам Ра Дугу сь.
Ны то шо шэ й буська от Вась.


Рецензии