Вiхола

Так зимно, мов скажена вiхола
В менi обманом оселилася,
І бiлить нiч сухими вiхтями,
І день дере своїми кiгтями...
Невже вона менi судилася?

Закляк вогонь, лишилось згарище,
Мов колiр змито з фотографiї:
Я тінь, яка летить в ангар iще -
Без літака, бо крила зламано...
А графства дiлені мiж графами.
А зорi ділені між бідними...

Жбурнула віхола карафкою
У люстро з полисками мідними -
І я ніде не відбиваюся:
Ні в кризі рік, ні в оці любого.
Сама собою забуваюся
Серед виття й морозу лютого...

І пульс уже - суцільна віхола.
Даремно літо б'є розрядами...
Колись було...тобою дихала...
Було чудово так, і тихо, і...

Скінчилось мойри дивне прядиво.

У замку хуга. Сходи сховані.
Ніхто слідів твоїх не знатиме...

А світ летить, мов не було мене,
А світ виспівує сонатами.


Рецензии