Люблю

Люблю своє село Степанки,
Люблю Черкащину й Дніпро,
І Тата й Мами обіцянки,
Я слухав лежа на лежанкі,
Що буде добре, бо добро,
Води наповнине відро,
Устигнути б набрать півсклянки.

Люблю я Бабцю й Дідуся,
Люблю козу і порося,
Собак, курей, котів ледащих,
Сусідів мовчазних й горлащих,
Люблю я кума і куму,
І не віддам я нікому,
Жену свою я провидящу.

Далека і близка Рідня,
Люблю вас, хоч ви і не часті,
Але ж, до Роду ви причасні,
До столу свята Велекодня,
І Прародитиля Господня,
І в поминальнії часи,
Ви приїджаєте з далека,
А потім знов краде лелека.

Люблю Народи вокруги,
Такі всі різні і кумедні,
І не забутні недруги,
Як малі діти вредні.

Люблю Земельку й Сонечко,
І Всесвіт - Небо синє,
Ріднесеньке віконечко,
Дажбоже жовте полечко,
І молочко вечірнє.

 

 


Рецензии