Моj друг Стефан

Веселинка Стојковић

Мој  друг  Стефан

Мој друг Стефан
Прави је заврзан.
Девојчице га пазе,
Мазе,
А он – све се нешто дури,
Шепури,
Па одјури
У парк иза школе,
Као да тамо има
Некакве договоре.

Али,
Кад мој друг Стефан
Одговара –
Учионица у тишину се претвара;
Цртеже кад показује –
Очи наше за њих везује;
Песама мреже,
Из свеске његове –
У срца се вреже.

У кошарци је ас,
Раван му није
Прави кошаркаш;
Одбојка му пркоси,
У фудбалу се, богме, носи;
И тенис му не штима,
Џудо њега отима,
Ту је право чудо,
То му сан –
Срећан је Стефан.

Мој друг Стефан
Село своје има,
Ту му дедовина;
И другара тамо много,
Чува их и пази строго.
Лета, и зиме,
И ја проводим
С њиме тамо,
ДО НЕБА СЕ ИГРАМО!


(За твоју срећу)

Слика: Пеђа Миловановић, Село 3


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.