Риболовля

Торкайся пальцями неба,
Залишаючи на ньому свої відбитки.
Стрибай у воду.
Дивись, наче в дзеркало
В ці кришталеві очі,
Що до тебе повернуті
Під кутом
Риболовчої сітки.
Лови її,
Свою золоту рибку,
Свою русалку.
Незважаючи на непогоду.
Борися палко
За її вроду.
Посейдон не був
Абсолютним монархом моря.
Він сидів в канцелярії
Та рахував риб.
Якщо буде на то
Твоя воля,
Піймай її
Та собі бери.
Сховай,
Не віддавай нікому.
Люби її,
Неначе дитя.
Буде стукати молотком
Чи стрілкою годинниковою
Твоє серцебиття.
Не збивай.
Слухай.
Можеш зловити ритм.
Танцювати під нього
Який-небудь
Блюз
Чи вальс.
А потім
Біжи щодуху,
Забудь про риб
Та в її очей кришталеву воду
Незнаючи броду
Стрибай.

25.06 16:54


Рецензии