Гьаваян пашманвал

Хуьдач чаналамаз чуна,къургъна,
Мукьабур,багърибур-азиз тир жуваз.
Себеблу,себебсуз-багьна жагъурна,
Хада абрун рикlер,кухкlур тежервал.

Акl я чаз уьмуьрлух яшамишда чун,
Акl я чаз гьуькуьм гун ава чи гъиле.
Чидач хьи,мус уьмуьр,акатна зурзун,
Са пеш хьиз квахьда,аватна чилел.

Геж жеда,гъавурда акьурла кьулухъ,
Са куьни ийеси чун мад хъжедач.
Гьикьван хъавуртlани файдасуз агь,угь,
Чи гъил са куьнихъни агакь хъийидач.

Къе лугьун кlани тир са гаф-гъил къачу...
Такабур хун тийиз жуван,паказ таз.
Амукьда югъ югъув гелягъазни чун,
Абурвай сифте кам вегьин гуьзетаз.

...Хуьдач чаналамаз кlанибур чуна,
Фикирда чи патав даима жеда.
Гъиляй акъатурла кьулухъ,мет яна,
Авадриз гьаваян накъвар,чун шегьда.


Рецензии