Рiдний дiм

Куди б нас доля не штовхала,
Хоч і за тридев'ять земель,
Зажура серце нам стискала -
До батьківських прибуть осель.

Близ вогнища старого дому
Рідненьких душ тепло знайомо.
І всі коли зійдуться знов,
Як серце в жилах гонить кров.

Та нас обставини розводять
По закутках своїх і вторять
Найностальгійнійший мотив:
Слов'янки розпрощання міф*.

І через сльози розставання
Гартується у нас бажання
В потребі дух сім'і кріпить
І почуттям цим дорожить.

*Марш "Прощання слов'янки"


Рецензии