Секин туш къе Кусна дере...

Секин туш къе Кусна дере   
Селим ава хайи хуьре.    
Кимел рахаз денгинава-
Сиясатдин женгинава:               

"Дагъдин шарт1ар,хъуьт1уьн бере,
Мекьи жеда  Къузадхуьре               
Авачирла чимивал- газ    
Хуьруьз хуьквез амач заз гьяз.
               
Зи дустарин гьайбат-кесер 
Квез къурбанд хьуй,гице сесер.
Рехъни жеда,газни жеда,               
Ч1урухъ ник1е къазни жеда"

...Дагълар ква мад живед к1аник,               
Перишан я ч1урухъан ник.               
Кимел рахай гада зурба,               
Геж хьана хьи газдин турба !

Хуькведалди хуьруьз Селим               
Тамир халкьар к1валер серин -               
Кьамц1айрин ц1ай,къажгъан къулал,               
Гьазур ая ч1ач1ах кавал !


Рецензии