Косовиця

Як видихне трава озимий смак,
Наповнить серцевину новим соком,
Підставить сонцю полиск для засмаг,
Життєвих сил набравшись геть нівроку,

І прийде перша з плідних косовиць
У розмах лезом вздовж ясних галявин,
Я упаду в покоси тілом ниць
Нехай хоч так, в своїй колись уяві.

І буде литись пряно-терпкий мед
Густим туманом запахів зі скосів,
Дурманами укутає, як плед,
Билинних мрій про сіно стоголоссям.

Я вщент сп’янію випитим теплом,
Легким безмежжям літньої спокуси,
Зариюсь в пахощі травневі ті чолом,
Долонею прогладжу зрізи вусів.


Рецензии