Ранок

На травах, в лузі, роси порозквітли,
Даровано зорею слід води,
Та, тут босоніж є сліди,
Що до озер горою зникли.

Хто тут блука? Хто спів пташиний розбудив?
Кого із ранку роси умивають ?
Кому шепочуть та кохають
Хто вирина з казкових снів?

Туман росою берег криє,
Та, з часом, тихо мовчки скрес,
Забравши зірку із небес
Й небеса водою вмиє.

Прикинься мила, нас чекають…
Зоря, небесні журавлі,
Що клич кидають...не мені,
Що буде вдень вони не знають.

А може, вдень заграє вітер,
Розпушить косу у верби,
Яку сплітала вчора ти,
Та заплітала в косу квіти.

Кульбаба смішно надуває
Свої пухнасті, милі щоки,
Вона сторожка, аж допоки
І з нею вітер не заграє.

Роса, мов діамант від Сонця,
Укрила трави в зелень, в лузі.
Стоїть опудало в картузі
Та промінь суне у віконце.


Рецензии