Дощi

               
                Іди, іди дощику,
                Зварю тобi борщику.
                Народна закличка.
Плакали дощі,          
Хмари сонце вкрали,    
Може за борщі
Нас так поливали.

Горечко всім нам,
Скрізь вода й болото,
Радість бур’янам,
Глушить ця сволота,

Що садили ми
З чого борщ варити,
Будучи людьми
Мусимо просити.

Годі поливать,
Плачте де чекають,
Де стомились ждать,
Бо без вас страждають.

Плачте тоді в нас
Якщо ми запросим,
А як прийде час
Скажем  плакать досить.

Й сонце не крадіть
Більше в нас ніколи,
Хмари геть пливіть,
З теплої ми школи школи.

Сонце гріє нас
Й те що ми садили,
Бо прийшов вже час
Щоб борщі варили.

Й зникли всі дощі,
Сонечко вже сяє,
Й вже їмо борщі,
Смакота вражає..
15.06.16.


Рецензии