Правда i кривда

********************


Підступна з підступних,
Брудніша за брудних,
Кривда на Землю зійшла
І стала шукати,
Де ж тая хата,
Де б спокійненько жила.
Підступним годила,
А чесних кривдИла,
НИщіла душі у тщен,
Щоб зло вірувало,
ДумкИ спрямувала
В темний, спустошенний день.
Але у погоню
Шле свою доню
Причиста богиня Добра,
Правдою звали, її велич знали
Земні брати і сестра.
Зустрілись дві сестри
Знов бесіду вЕсти,
Як на Землі удвох жить,
Підступна і Чиста,
Блищить, мов намисто,
Хоче той бруд увесь змить.
Кажуть й досі розмова триває,
Мріє кривда правду зігнуть,
Відтак уселяко ії запевняє:
-"Земля мій притулок"-збагнуть!
Упевнена Правда живе сподіванням
З полону сестри всіх звільнить...
Якби ж ще й люди мали бажання
Своі душі від бруду відмить!


Рецензии
З душею і думкою

Миклош Форма   13.06.2016 14:33     Заявить о нарушении
Щиро дякую що завітали

Зинаида Комарова   13.06.2016 19:00   Заявить о нарушении