Моя Украина. Песня

               


    Яке  ж  наді  мною  бездоннеє  небо!
    Який  же  чарівний  там  спів  солов’я!
    Я  голову  низько  схиляю  до  тебе,
    Моя  Україно,  Вітчизно  моя!

    Тут  трави  духмяні  шепочуть  до  ранку.
    Тут  кличе  зворушливо  плескіт  води.
    І  тихо  вітають  мене  на  світанку
    І  грона  калини,  і  коси  верби.
   
    Та  хмари  свинцеві  пливуть  наді  мною.
    Сховалося  сонце,  і  стогне  земля.
    І  плаче  від  болю  гіркою  сльозою
    Моя  Україна,  Вітчизна  моя.
               
    Краси  не  затьмариш  твоєї,  повір  нам,
    Та  біль  в  своїм  серці  вгамовую  я.
    Невже  ж  бо  ти  станеш  тепер  на  коліна,
    Моя  Україно,  Вітчизно  моя?
   
    Та  хмарам  не  вкрити  все  небо  нізащо.
    Ще  вигляне  сонце,  проснеться  земля
    І  вірю  я:  доля  чекає  нас  краща.
    І  плечі  розпрямить  Вітчизна  моя.

    Яке  ж  наді  мною  бездоннеє  небо!
    Який  же  чарівний  там  спів  солов’я!
    Я  голову  низько  схиляю  до  тебе,
    Моя  Україно,  Вітчизно  моя.

2015р.

     Нужна мелодия - звоните по т. 095-039 45 20
 


Рецензии
Раиса, чудесные строки, очень понравились, спасибо. С теплом.

Валентина Галицкая   20.08.2016 22:40     Заявить о нарушении
Спасибо.

Раиса Клименко   22.08.2016 16:15   Заявить о нарушении
Присоединяюсь, Всем спасибо.
Простите - Дякую)

Биби Ля Пюрре   29.01.2017 22:25   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.