Янгол дощу

Спустився Янгол літнього дощу,
З небес під мідно-сірі хмари.
Життя оновлення і розквіту віщун
І майстер життєдайних чарів!

Небесні води струшує крилом:
Зернинки крапель, з кришталю намисто,
Невидимим, невичерпним цебром
Він напуває ріки, трави, листя, місто!..

Весь світ він зодягнув в легку вуаль,-
Срібляста мла, мов вічна таємниця,
Повітря чисте й повсякчас нажаль
Він знову піде у незмірну даль
Замріяний, і літній дощ скінчиться!...


Рецензии