Iдеалам сповiдь

Ти сяєш своєю правильністю,
Дай мені трохи світла.
Я така темна й безжалісна,
Як мені тебе не хотіти?

Як не співати оди
Твоїй німій чистоті?
А от на мені гріхів прокльони
І сотні важких ярликів.

Діамантовими коронами
Люди мене вінчали,
Дерева з старими кронами
Небо моє закривали.

Молодими зеленими пагонами
Вкрите моє волосся,
На вустах солодка і пряна патока.
Як мені це вдалося?

Знаєш, мій чистий демоне,
Напевно, не просто так
Солоні моря ревла. (Де вони?)
Плакать була я мастак.

В морях тих плавати вміла,
Заходила з сотнями ран,
А як сіль на рубці в воді діє,
Знаєш прекрасно сам...

Та море давно висохло,
Залишивши болючі кристали.
Ти хочеш знати про всі гріхи
І ким я з людьми ставала?

Давай, краще про це промовчу
І ми далі з місця зрушим,
Я тобі наперед пробачу
І ти всі гріхи відпустиш.


Рецензии