Весенняя гроза

Люблю грозу в начале мая,
I love a storm in May’ beginning

Когда весенний, первый гром,
When a first thunder of the spring,

как бы резвяся и играя,
As if being playing as well frisking,

Грохочет в небе голубом.
Does rumble in blue sky, that’s keen.

Гремят раскаты молодые,
Young peals of thunder crashing are here,

Вот дождик брызнул, пыль летит,
Here rain has sprinkled, dust does fly,

Повисли перлы дождевые,
Rain pearls have hung down in midair

И солнце нити золотит.
And sun does gild the threads and by

С горы бежит поток проворный,
A mountain  runs a stream that’s nimble,

В лесу не молкнет птичий гам,
In woods does stop not a bird chat,

И гам лесной и шум нагорный –
And forest din, and upland grumbling

Все вторит весело громам.
Repeat to thunders gladly. But 

Ты скажешь: ветреная Геба,
You say will: here the windy Hebe,

Кормя Зевесова орла,
Who feeding is the eagle of Zeus,

Громокипящий кубок с неба,
Has spilled from sky a bubbling beaker

Смеясь, на землю пролила.
With laugh directly on the earth.


Рецензии