Жыццё, як пяро

Жыццё, як пяро, што лятае ў небе,
То вышэй, то ніжэй сыходзіць, ляціць,
Усе мы, як збожжа ў адным хлебе,
Без нас яго проста не можа быць.

Мы ўсе нарадзіліся ў адным полі,
І нас разам усіх гатавалі на корм,
А дзесьці далёка ззялі таполі,
Пад сонцам бліскучым - гэта наш дом.

Там далей ішлі лесу зялёныя стужкі,
Мы ніколі не ведалі, што за імі ідзе,
Некаторыя з нас ішлі на цвёрдыя сушкі,
А другія на хлеб у сваёй чарадзе.

Не варта кім стаў ты ў гэтым шляху,
Ўсё роўна цябе не забачаць і праглынуць,
Усе тыя, хто нас гатавалі да краху,
Усе тыя, хто нам паказвалі пуць.


Рецензии