Семеен спор

 „Какъв баджанак, ма? Ти да не си Нина Ричи!“
 Умотворение на моя мъж   

Не, не!!! Не съм Нина Ричи!
Не съм и Коко Шанел!
Но пък съм много практична -
гоня поставена цел.
И я преследвам с достойнство,
няма това-онова!
Нощем заспивам спокойно,
без да увисвам глава.
Слушай бе, просто човече:
всичко си има цена!
Твоя живот не препречвам,
все пак съм грозна жена.
Твойта чест чисто човешки
пазя от намеци зли.
Но не залитай по смешки,
щото от тях най боли.
Вярно, не съм Нина Ричи!
Ти си пореден глупак,
щом не приемаш прилично
мисъл за баш баджанак!


Рецензии