Хорлам

Къазауатны тауушу
Энтда турады таулада.
Умут юзмей кеб амма
Къараб турадыла джолгъа.

…Кетген эди аскерге,
Ант этиб эллине
Къазауатны хорламын
Алыб келирге джерине.

Келе эдиле письмола,
Тынчлыкъ эсенлик хапарла…
Тюбюнде уа джаза эди хаман:
«Хорлам атарса джашха!»

Элли беш джыл толгъанды
Джашауда Хорламгъа…
Картда болмаса атасын
Кермегенди джашауда.

Ийнанмайды къарт амма
Письмону хапарына…
Иги тюш керсе, джашыртын
Чабыб чыгъады орамгъа.

Кеб болсунла таулада,
Быллай сыйлы аммала!
Ёмюр кетсе да арадан,
Къараб турурлай джолгъа.


Умар Ижаев
Член союза писателей России


Рецензии