Къазауатдан письмо

Бир тенг тенге айтады англаб елюрюн:
«Къыйналмайма къалса да кенгде елюгюм.
Сенден барды мени ахыр тилегим…
«Бир талай письмо джазгъанма анама,
Мен елсем иерсе заманы бла анга»
Осиятын айтыб ол тенгине,
Джан берген эд ол тургъан джеринде.
Анасы сакълайды джашындан хапар…
Беш джашдан къалгъанды джангызы саулай.
Кърал «саугъа» этгенди къарт аммагъа,
«Беш джигитни есдюргенсе ёл» – деб, зорлукъда!
Къарт амма тилейди хоншу къатынга:
«Ёлгеними билдирмезсе»- деб, джангыз къалгъан балама…
Ана ашыгъады керюрге анда,
«Келликдиле-деб, терт джашым мени аллыма»
Билмейин болгъанын бешинчиси да анда.
Не этген эди бу юйдеги къралына,
Кетер ючюн барысы да ол бир дуниягъа?!...



Умар Ижаев
Член союза писателей России


Рецензии