Кеч екюнюу

Къарт ауруйду, ол джангызды юйюнде,
Керек болмай къалгъанды уа кишиге.
Сабийлерин ол атханнед джашлыкъда,
Хагок джашау сайлаб а уа джанына.

Не этейик джай да турмайд бир айда,
Къачдан сора къыш келеди таулагъа.
Хоншу къарт а кирген эди къонакъгъа,
Ышанын а санагъанед аманга.

Ол айтханед къыздан туугъан джашына:
«Дженгил элт»- деб, саусуз юйге ашыгъа.
Дженгил элтди ол айтхан а джерине,
Солуу джетмей  къарт къарайды киргенге.

Врач къызчыкъ дженгил джетди къатына,
Бек кюрешед болушургъа ол къартха.
Танг да ата эси келди кесине,
«Сау бол къызым»- деб, къарайды кезюне.

Къарт таныды ким тургъанын аллында,
Исси суу а къуюлгъанчад санына.
Аурууна ауруу къошулду къартха,
Заманны уа буралмайса ызына.

Ахыр сезле, мыдах кезле ол къартда,
-Атам-деб, а бир айтсанг а сен манга.
Сейирсиниб къысды къартны кесине,
Джан бергенед мыдах къараб кезюне.



                Умар Ижаев
                Член союза писателей России


Рецензии