***

Ата – къая, ана – тенгиз джашауда,
Юсюнде уа къайыкъчыкъла-балала.
Къалай игид тынчлыкъ болса тенгизде,
Сюйгенича джюзедиле кемеле.

Къайдан эсе да бир джел келди тенгизге,
Толкъунларын аны ерге келтюре.
Къайгъылыды къая къараб алагъа:
«Къайдан чыкъды,-деб, бу шайтан джел былайгъа?!»

Къаралгъанды тенгиз къараб къаягъа,
«Къурутайым»-деб, айтханча ол анга.
Къыздыралла бир-бирлерин толкъунла,
«Чачарыкъбыз!»-деб, айталла къаягъа.

Тенгиз кесин келиб урад къаягъа,
Тебдиреллик кибик аны артына.
Къая къоркъмайд «не болад» – деб кесине,
Эси кетгенд «къайдалла?»- деб, кемеле.

Урад тенгиз толкъунларын къаягъа,
Джара болуб айланады  ызына.
«Ай башсыз!-деб, айтад къая тенгизге,
Болмасала къайыкъла уа юсюнгде
Мен ачарем эшиклени къум тюзге!» 


                Умар Ижаев
                (Член союза писателей России)


Рецензии